Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres

Op donderdag 1 en vrijdag 2 december 2011 organiseert de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) voor de zevende keer het toonaangevende Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres. Het congres biedt een multidisciplinaire ontmoetingsplaats waar onderzoekers en zorgverleners elkaar ontmoeten.

Nieuw is de bijzondere locatie die door de VSG is geselecteerd: de Efteling in Kaatsheuvel. Dit is een park met een feeërieke, sprookjesachtige uitstraling, die zowel in het attractiepark als in het congres terug te vinden zal zijn. Hans Tol en Rhijn Visser beschrijven dit heel goed in hun Warm up over Sports Medicine in Wonderland (http://bjsm.bmj.com/content/45/13/1014.full)

Het Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres bekend om de verscheidenheid aan interessante onderwerpen binnen het brede vakgebied van Sport en Geneeskunde. Bij deze 7e editie zijn er ruim 50 experts die in twaalf workshops dieper ingaan op de belangrijkste sportmedische thema’s binnen de specifieke doelgroepen jeugd, volwassen en ouderen. Ze maken hierbij onderscheid tussen de categorieën gezond, chronisch ziek en geblesseerd. Daarnaast is er aandacht voor gehandicapten, topsportgerelateerde thema’s en medische ethiek.

Voor het tijdschema van het congres, klik hier.

http://www.sportsmedia.nl/wp-content/uploads/2011/06/Plenair-Programma-VSG-Congres.pdf

Voor het programma van de verschillende parallelsessie, klik hier.

http://www.sportsmedia.nl/wp-content/uploads/2011/06/Overzicht-parallelsessies-VSG-Congres-2011.pdf

(Visited 135 times, 1 visits today)